A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Elnézést kérünk, webáruházunk jelenleg zárva tart.
Megértésüket köszönjük!
Tisztelt Látogató! Webáruházunk eladó! Érdeklődni a webaruhaz@outletsportbolt.hue-mail címen lehet!

33D-s szerkezetű anyagok

Háromdimenziós szerkezetű anyagok, amelyek lehetővé teszik a levegő áramlását közvetlenül a bőr fölött; a cirkuláló levegő elvezeti a meleget és a verejtéket, ezáltal optimális hűtést biztosít edzés és verseny alatt.


a.D.S. (adidas Drainige System)

A leginkább Outdoor termékekben alkalmazott a.D.S. szabadalmaztatott rendszer a középtalp részét képezi. A perforált középtalp kiváló vízelvezetést biztosít nedves környezetben.


a3

Öntött elemekből álló talprendszer, a lábfej alátámasztása, megvezetése és irányítása érdekében. 2002-ben történt bevezetése óta az a3-t folyamatosan tökéletesítjük, hogy könnyebb legyen, jobban reagáljon és hatékonyabban levezesse a cipő csúcsán keletkező ütközőerőket, illetve vezérelje a láb mozgását.


adiFit

Kivehető talpbetét gyermekcipőkhöz, amelynek segítségével a szülők és az eladók könnyebben eldönthetik, hogy milyen méretű cipő kell a gyermeknek.


adiPrene

Rendkívül nagy ütközéstompító anyag, amely a talajra érkezéskor védi a sarkat.


adiPRENE+

Rendkívül rugalmas anyag, amely a láb elülső részének párnázott alátámasztását biztosítja, és dinamikus elrugaszkodást tesz lehetővé.


adiSave

A kosárlabdacipő belső oldalán található, lábat támasztó szerkezet célja a boka kificamodásának, rándulásának megakadályozása.


adiTuff

Kopásálló anyag, amely védi a cipőfelsőrész elülső, nagy igénybevételnek kitett részét a kopástól.


adiWear

Nyomot nem hagyó (ún. "non-marking") gumi külső talp, amely más adidas cipőknél használt külsőtalp-anyagoknál nagyobb kopásállósággal bír.


Agion

Antibakteriális anyag, amely megakadályozza a gombák megtelepedését és a kellemetlen szagok kialakulását. Környezetbarát, élettartama a termék élettartamával megegyezik.


AirDucts

A lábközép területén elhelyezett légcsatornák a cipőbe beáramló és az onnan távozó levegő útját biztosítják. Ezáltal hatékonyabb hűtést biztosítanak a láb izzadásra fokozottan hajlamos területein.


BodyMapping

A BodyMapping technológiának köszönhetően meghatározható, hogy hogyan befolyásolják a test hőkibocsátását és verejtékezését mozgás közben olyan tényezők, mint a hőmérséklet, a testalkat vagy a sportoló neme, ezáltal lehetővé teszi, hogy az adidas olyan termékeket tervezzen, amelyekben időjárástól függetlenül komfortosan érzed magad, száraz maradsz, és a legtöbbet tudod kihozni magadból.


Clima365

A Clima365 mint gyűjtőfogalom a következő Clima-technológiákat foglalja magában

ClimaCool, ClimaLite, ClimaWarm, ClimaProof. A Body Mapping segítségével a tervezők maximálisan kihasználhatják a ClimaCool, ClimaWarm és ClimaProof rendszerek előnyeit, hogy azok pontosan ott fejtsék ki hatásukat, ahol testednek legnagyobb szüksége van rá, ezáltal optimális hűtést biztosítsanak a test minden részén. A rendszer emellett lehetővé teszi, hogy a sportolók időjárási körülményektől függetlenül komfortosan érezzék magukat, testhőmérsékletük pedig az optimális 37 °C körül maradjon, így az év 365 napjának bármelyikén csúcsteljesítményt nyújthassanak.


ClimaCool

Könnyű, lélegző, a bőrrel érintkező anyagok, amelyek elevezetik a hőt és a verejtéket a bőrtől, és lehetővé teszik a levegő keringését a test felszínén ezáltal biztosítva a test optimális hőmérsékletét.


ClimaLite

Könnyű, lélegző, a bőrrel érintkező anyagok, amelyek elevezetik a verejtéket a bőrtől, ezáltal még a legizzasztóbb körülmények között is hűtik és szárazon tartják testedet.


ClimaProof

Könnyű, légáteresztő anyagok, amelyek szél-, és vízállók, miközben párolgás útján elvezetik a hőt és a verejtéket, hogy a legzordabb időben is komfortosan és szárazon érezd magad.


ClimaWarm

Könnyű, légáteresztő szigetelőréteg, amely a bőr közvetlen közelében megtartja a meleget, ugyanakkor párolgás útján elvezetik a hőt és a verejtéket, ezáltal fokozza a komfortérzetet és szárazon tart.


Flatlock

Varrási technika, ahol az öltések a test felőli oldalon laposak, ezáltal csökkentik a bőrirritációt, és fokozzák a komfortérzetet.


ForMotion ruházat

A ForMotion ruházat tervezése során a mozgást és a ruházat viselkedését háromdimenziós modellek alkalmazásával elemezték, hogy a ruházat a sportoló testével természetes összhangban mozogjon. A speciálisan sportruházathoz kifejlesztett anyagok rendkívül rugalmas zónákat is magukban foglalnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a ruhadarab a legintenzívebb mozgás során is természetes összhangban mozogjon a sportoló testével.


ForMotion cipők

A ForMotion cipő lelke a középtalpba épített aktív ForMotion elem. Az elem alkalmazkodik mozgásodhoz, ezáltal a lábad is jobban alkalmazkodik a terephez. Bármilyen szögben ér is talajt a lábad, a lekerekített, csúszó lemezpár a középtalpban azonnal csökkenteni kezdi a horizontális irányban fellépő erőket. Az eredmény könnyedebbnek, természetesebbnek érzed, ahogy a lábad a talajra ér.


geoFit

Cipőbelső-kialakítás, amely az anatómiai szükségleteknek megfelelően a cipő bokarészénél és a nyelvben elhelyezett párnák segítségével teljes kényelmet garantál.


GORE_TEX membrán

Laminált réteg, amely a gondos tervezésnek köszönhetően nem engedi át a szelet és a csapadékot, ugyanakkor kiválóan szellőzik.


Ground Control System

Az adidas aktív, funkcionális talpat fejlesztett ki, amely kontrolláltan mozgó részeket használ arra, hogy a cipő biztosan érinkezzen a talaj felületével. Sportspecifikus belső funkciókkal rendelkeznek a terepre szánt illetve mozgáskontrollált változatok.


Lycra

A Dupont szabadalmaztatott elasztánszálas anyaga, amely eredeti hosszának akár ötszörösére nyújtható, és eredeti alakját azonnal visszanyeri. Rendkívüli rugalmasságának köszönhetően a lycra anyagból készült ruházat tökéletes kényelmet, rugalmasságot és szabad mozgást biztosít. A lycra emellett nagymértékben ellenáll a klór és a sós víz hatásainak. Az úszódresszekben és más, testhez simuló ruhadarabokban ezt a rendkívül jó minőségű szálat nem önmagában alkalmazzák, hanem más természetes vagy szintetikus szálakkal kombinálva.


ProModerator

Rendkívül stabil, ugyanakkor tartós középtalprész, amely nagyfokú rugalmasságot és dinamikus elrugaszkodást tesz lehetővé.


P.T.P.P. (Push Through Protection Plate)

A PTPP az adidas egyedülálló ütközésvédő technológiája, amely megelőzi a sérüléseket a szabadtéri sportok során. A középtalpba és a külső talpba beépített speciális Impact Plate védelmet nyújt például az éles sziklák okozta sérülések ellen. A PTPP terepviszonyoktól függetlenül fokozott tapadást és stabilitást eredményez, miközben növeli a középtalp/külső talp szilárdságát és hajlékonyságát.


Quickstrike

Külsőtalp-technológia, amely a TPU intrúziós konstrukció alkalmazásával jelentősen csökkenti a cipő súlyát, és növeli annak hajlékonyságát.


Seamless

A kevesebb varrást tartalmazó ruhadaraboknak és cipő felsőrészeknek köszönhetően csökken a bőrt érő irritáció, ezáltal nő a kényelemérzet.


TechFit

Az adidas TechFit termékek célja az izületek mozgásának összehangolása, az izmok egyensúlyának megteremtése és a tartás javítása a nagyobb teljesítmény érdekében. Az eredmény fokozott robbanékonyság olyan helyzetekben, amikor az erő vagy a sebesség játssza a döntő szerepet, pl. futásnál, oldalirányú mozdulatoknál (tenisz), hirtelen megállásánál és elindulásnál (futball), vagy nagy súlyok emelésénél (edzés). Az adidas TechFit ruhadarabok testre feszülő, szűk szabásuknak és kompressziós anyaguknak köszönhetően csökkentik az izmok rezgését, elősegítik a gyorsabb véráramlást, ezáltal optimálisabb erőkifejtést és -felhasználást tesznek lehetővé a sportoló számára.


Torsion System

A cipők lábközép részébe helyezett betét, amely hajlékonyságot és fokozott csavarodási képességet tesz lehetővé a láb első és hátsó része közötti szakaszon, miközben a lábboltozatot stabilan megtámasztja.


Traxion

A külső talpon lévő stoplik maximális tapadást biztosítanak mindenfajta puha felületen, anélkül, hogy túlzott nyomás- pontokat jelentenének a láb számára.


X-static

Forradalmian új, ezüstből készült szálrendszer. Az X-STATIC szállal rendelkező textíliák rendkívül gyorsan vezetik el a hőt a testtől, ezáltal lehetővé teszik a tartós, maximális teljesítmény elérését.